Menu

Локална SEO оптимизация на сайт


Местното Local SEO се превърна в истинска тенденция  в Интернет през последните години. Експертите се интересуват от тази област, тъй като значителна част от заявките в Интернет са търсенето на стоки и услуги в определен град. Влиянието на физическия адрес на фирмата върху издаването в този случай нараства значително. В настоящата статия ще научите какво е локално SEO и как да го използвате за SEO оптимизация на сайт.

Какво е локално SEO?

Local  SEO  е нов тип SEO оптимизация, използван при работа със сайтове на местни организации. Това може да бъде например салон за красота или верига магазини за домашни любимци. Техните корпоративни ресурси се популяризират най-ефективно при търсене по карти и сред геозависими заявки. Ако промоционалната дейност се извършва в рамките на ниша, свързана с определена територия, това се нарича местно, локално SEO.

Чуждестранни експерти първи въведоха термина Local SEO. В България започнаха да говорят за това сравнително наскоро, тъй като комерсиализацията на Интернет започна малко по-късно. На запад конкуренцията между фирмите в интернет вече е достигнала нивото, когато е станало много по-лесно да се позиционирате добре в регион или град, отколкото в цялата страна.

Търсачките използват специални механизми за генериране на регионални резултати. Първите позиции се показват за фирми, намиращи се в същото населено място като потребителя. И тъй като конкуренцията продължава да расте, нараства и важността на този фактор за класиране.

Напоследък Google обръщат голямо внимание на геозависимите заявки и по-внимателно проверяват рекламираните от тях сайтове. Това направи малко по-трудно използването на локално SEO, но е възможно.

Като цяло локалното SEO може да се дефинира като колекция от органична SEO оптимизация, SEO въртележка и SERP, които са свързани със заявка, базирана на област. При генериране на резултати от търсенето се вземат предвид географските фактори: град, район, улица и т.н.

Когато използвате локално SEO за оптимизация на сайт, акцентът е върху физическото местоположение на компанията. И тук не става дума само за необходимостта от включването на името на града в заглавията. Могат да бъдат споменати както адреса, така и името на фирмата, като особено ефективно е използването на картите. Ако планирате да популяризирате ресурс в местна ниша, всички страници трябва да са повече или по-малко свързани с целевата територия.

Локалните SEO инструменти са незаменими, ако организацията работи само в определен регион. Компетентната SEO оптимизация в геозависими резултати от търсене ще позволи на потенциалните клиенти да ви намерят в интернет много по-бързо и по-лесно. Също така може да се използва локална оптимизация, ако имате клонове в няколко региона. В този случай е необходимо да се гарантира, че търсачките правилно определят местоположението на всички магазини и сайтът може да се конкурира с други ресурси във всяко от населените места.

Пример за Local SEO

Представете си, че сте решили да отидете до град Банско за уикенда. Преди да тръгнете на път, най-вероятно ще потърсите в интернет информация за забележителности и културни обекти, които си струва да посетите. Ако не друго, поне ще потърсите механа, в която да направите резервация за съботната вечер.

Google,  в отговор на такива искания, показват ресурси, свързани с желания град. Това е добре както за местните организации, така и за потребителите, така че те могат да бъдат сигурни, че няма да губят време да разглеждат сайтове на механи, например във Варна, тъй като вие сте в другия край на България, като пример.

Ако сте собственик на регионален бизнес, не забравяйте да овладеете местното SEO, за да популяризирате успешно сайта си. Естествено, ако нямате време и познания, можете да поверите тази дейност на Висео еоод - компания, която години наред обслужва по един изключително добър начин сайтове на свои клиенти и партньори.

Геозависими и геонезависими заявки - примери

Геозависими и геонезависими заявки

 
Геозависимите заявки са ключови думи, които се изискват от потребителите без използване на географски имена, но спецификата на заявката предполага географско препращане. Например, [поръчка на суши], [лазерна епилация], [контейнер за строителни отпадъци] - очевидно е, че потребителят иска да получи отговор в своя град, въпреки че не го въвежда в заявката. Геозависимите заявки се определят статистически. Тоест за геозависими заявки изходът за всеки регион ще бъде различен.
 
Геонезависимите заявки не са специфични за региона.
 
Например [рецепта за направата на мусака], [как да приготвим кулинарна рецепта със свинско месо] - резултатите от търсенето за тях ще бъдат еднакви за всички региони.
 
И ето какво е интересното: ключовите думи [ключова дума + град] не са гео-зависими. Потребителят тук търси информация за конкретен град и без значение от кой регион идва заявката. Ето един парадокс. Следователно проблемът за тях ще бъде един и същ навсякъде.

5 доказателства за ефективността на локално SEO

Тенденциите за локално търсене са силни сега и ще се развиват активно в бъдеще. Ето защо днес предприемачите трябва да използват методите на регионална SEO оптимизация, за да привлекат своята целева аудитория. Местното SEO е подходящо за представители на различни сфери: строители, дизайнери, художници, юристи и много други.

Когато става въпрос за местни организации, те могат да използват други средства за маркетинг, като печатни флаери. В рекламните материали трябва да посочите информация за контакт, включително връзки към социалните мрежи. Така органичният трафик на сайта се увеличава, което допринася за ефективността на основните дейности, изпълнявани в рамките на локалното SEO.

Статията продължава тук: https://w-seo.com/optimizatsiya-na-sayt-za-lokalno-tarsene.html


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове