Menu

Колко ток харчи един компютър?


Тъй като цените на електричеството постоянно растят, смятаме, че е време да Ви запознаем с любопитна информация, касаеща консумацията на ел. енергия на един компютър.

В статията ще разберете как да си изчислявате консумацията и да си правите сметка, колко ток консумира компютърът Ви.

Изчисляването на консумацията на енергия на компютъра ще е необходимо за избор на захранване и ще ви позволи да разберете общите разходи за електроенергия в къщата от използването на компютър

Изчисляването на консумацията на енергия не се равнява на мощността на захранването. Имайте предвид, че числото на компонента показва максималното натоварване върху него. В нашата статия ще анализираме как да изчислим мощността на PSU и общата консумация на електроенергия.

Количеството електроенергия, консумирано от персоналния компютър, зависи от няколко фактора: неговата производителност, естеството на използването му и, разбира се, времето на работа. За да се изчисли количеството консумирана електроенергия, е необходимо да се сумира консумацията за всяка отделна част. Основните компоненти на компютъра се считат за системния блок и монитора.

Има два основни начина за изчисляване на консумацията на електроенергия:

използване на измервателно оборудване;
числено изчисление на мощността.
Устройствата ви позволяват да правите измервания по няколко начина. Чрез тях можете да свържете компютър към контакт, информацията за разходите ще се показва онлайн на екрана на оборудването. Въпреки че днес на пазара има дори удължители с вграден ватметър, като Xiaomi Wi-Fi Power Strip, повечето хора не купуват такова устройство. Професионалистите могат да използват мултицет или амперметър, за да получат показания за напрежение и ток.

Цялата статия с реални примери прочетете от тук: 
Колко ток харчи един компютър? - Блог на Павел Джунев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове