Menu

Съвети за направата на продаващ електронен магазин

 


Как да направим продаващ електронен магазин?

Много хора си мислят, че за да направят успешен електронен магазин им трябва само добър уеб дизайн и платформа. Да, функционалностите и дизайна на един електронен магазин са важни, но не са всичко. Известният лектор в областта Роб Снел  казва, че успешните електронни магазини трябва да добавят стойност за потребителите, или ще загинат.

 

Все пак за да направите продаващ електронен магазин, първо трябва да отчетете маркетинговите нужди, да изберете правилната ниша, стратегия за обслужване на клиентите, поддръжка и помощ при ползване на сайта, бърза обратна връзка и още много други.

 

Най-важното обаче е да дадете причина на  потребителите да пазаруват точно от вас. Всичко това трябва да работи в абсолютен синхрон във вашия електронен магазин.

 

Ако вече имате съществуващ електронен магазин може да предприемете следните стъпки:

 

Освежете електронния магазини, но не забравяйте да съобразите дизайна с новите функции относно пазаруването. Освежете логото и другите елементи така, че да ви забележат. Подредете продуктите така, че да са удобни за пазаруване.

Изберете правилната платформа за електронен магазин. Просто трябва да разучите какво предлагат различните платформи и да изберете най-подходящата.

Обновявайте постоянно съдържанието. Освен, че води към по-добра оптимизация и задържа интереса. Особено важна е навигацията на електронния магазин, да бъде лесна за употреба.

Използвайте социални медии. Според най-новите проучвания те имат най-голям дял от продажбите заедно с имейл маркетинга. Вече всички потребители са в социалните мрежи и вие трябва да сте там за да привлечете трафик към вашия електронен магазин.

Помогнете на хората да намерят магазина ви. За целта трябва да потърсите SEO услуги. Естествено те зависят от бюджета, който сте отделили за това.

Не забравяйте да използвате блогове, а защо не да имате цялостна кампания за изграждане на онлайн репутация.

Поддържайте базите с клиенти и увеличавайте своя мейлинг списък. Само, че го използвайте с мярка за да не се превърне в спам.

Стимулирайте продажбите на вашия електронен магазин с атрактивни промоции. За целта може да използвате безплатни доставки, отстъпки, награди, игри в социалните мрежи, спешност на покупките и специални опаковки.

С други думи за да продавате е необходимо по всички горенаписани неща да се помисли предварително,  още при избора на специализирани фирми за изработване на електронен магазин. С това ще сложите здрави основи на бъдещите ви печалби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове