Menu

Характеристики и видове dedicated хостинг планове

 Споделените (Shared) хостинг услуги се предоставят главно на фирми, които имат строг бюджет за това перо от разходите си. Все пак, ако вашият сайт започне да се разраства, този план не би бил достатъчен. В такива случаи трябва да изберете специален сървър, както и план, който да предложи на вашия сайт достатъчно пространство, за да функционира правилно. В такива случаи може да ви се наложи да изберете специална услуга, която да ви предоставя пълен достъп и контрол над уеб сървъра. Този вид хостинг се нарича dedicated (посветен).

Потребителите имат свободата да избират всеки вид операционна система. Освен това е осигурен и достъп до всички видове приложения, които са необходими за стартиране на онлайн бизнес. Всеки клиент на този вид услуги може да управлява ресурсите на сървъра в зависимост от изискванията си. Въпреки това dedicated плановетe са твърде скъпи в сравнение с други предложения, които могат да се намерят на пазара. Следователно всеки трябва да се замисли, преди да се реши за такъв план. Повечето от доставчиците предлагат специални цени с отстъпка, когато потребителите се регистрират. Все пак по-късно фирмите си възстановяват разходите, като таксуват клиентите си за реалната цена на услугата. Всеки клиент, който е решил да ъпгрейдне своя хостинг план, трябва да внимава много, когато подписва договора. Четете ситния текст за таксите за подновяване или за изтичане на промоционалния период.

 

Каква е услугата – managed или unmanaged?

Повечето от провайдърите предлагат два вида dedicated планове. Те биха могли да бъдат managed или unmanaged. В превод думите означават поддържан и неподдържан.

Фирмите са свободни да изберат managed услугата, която е по-скъпият вариант. По нея се правят разходи, за да бъдат наети експерти, които да управляват ресурсите на сървъра, архивните съоръжения, както и да инспектират и поддържат сървъра. Това дава възможност клиентите да се освободят от всички главоболия, които може да им донесе един неработещ уеб сървър.

В случай, че решите да използвате unmanaged хостинг план, вероятно ще успеете да спестите пари от сметките си. При това положение трябва да сте наясно, че управлението на сървъра е изцяло ваша грижа. Ако вземете такова решение, следва да сте напълно убедени в своите технически възможности.

 

Хостинг чрез virtual private server (VPS)

VPS стават все по-популярно решение за много фирми. Тези планове предлагат предимствата на dedicated сървър, както и цени за shared планове. В този случай сървърът е разделен на много части. Това са в различните виртуални частни сървъри (VPS). Всяка част на сървъра е посветена на един сайт. Можете да инсталирате всяка операционна система в разпределените VPS-и и да стартирате всяко приложение на вашия сайт. Така те ще могат да функционират ефективно.

Трябва да се отбележи, че това хостинг решение има и своите недостатъци. Традиционно възникват проблеми с ресурсите на хардуера. При увеличаване на трафика към един от сайтовете или при повреда целият сървър ще спре да работи. Това означава, че потребителите няма да имат достъп до нито един сайт, който се хоства на въпросния сървър.

В последните години се правят успешни опити този недостатък да бъде преодолян. Всеки потребител на машината има специфична квота за използването на трафик и никой не може да превишава този лимит. В резултат на това, без значение колко се увеличават посещенията към един сайт, другите потребители на сървъра, няма да изпитват последиците от това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове