Menu

Какво представлява SEO оптимизация на сайт

 


SEO Оптимизацията е изкуството и науката да убеждавате търсачки като Google да препоръчват Вашето съдържание на своите потребители като най-доброто решение на техния проблем.

Ако искате търсачките да предлагат Вашето съдържание на предни позиции, трябва да направите следните три неща:

ü                  Уверете се, че тези търсачки разбират кой сте и какво предлагате

ü                  Убедете ги, че вие сте най-надеждният вариант за техните потребители

ü                  Направете съдържанието си доставено.

Колко високо в класацията и колко често се появявате, се основава на заслугите. Тези двигатели ще покажат резултатите, които считат за най-подходящи за своите потребители.

Защо е важна SEO оптимизацията за един сайт

Оптимизацията на търсачките Ви носи най-ценния и желан от всеки трафик. Той е известен като органичен тагретиран трафик, който е „безплатен“. Когато търсачката показва съдържанието Ви на потребителите си в органичната част на SERP (страница с резултати от търсачката), Вие не плащате за класирането (както е при платената реклама). Когато потребителят кликне върху резултата и посети Вашия сайт, Вие не плащате на Google за посещение. Друг съществен момент е, че посетителите озовали се на сайта Ви, най-вероятно се интересуват от Вашите услуги или продукти.

На същия този SERP често има платени резултати. Те се разпознават от иконата „Реклама“ вляво. Когато потребител кликне върху платен резултат и посети сайта, рекламодателят плаща на търсачката за това посещение.

Така че за рекламите плащате да бъдете най-отгоре, в страницата, а с органични резултати от търсенето („SEO резултати“, ако предпочитате), Вие сте максимално напред в страницата при това безплатно.

Относно трафика и SEO

Голямото предимство на SEO трафика е, че ако избраната стратегия за оптимизация на търсачките е ефективна, тогава тя е постоянен източник на безплатен трафик, разказва Александър Йорданов, Управител на дигитална агенция WebStation.

Как работи SEO процесът?

Търсачките използват роботи за обхождане на страници в мрежата, които преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. След това алгоритмите анализират страниците в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране, за да определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка.

Алгоритъмът на Google взема предвид хиляди сигнали, когато оценява страница или уебсайт, за да определи къде трябва да се класира за конкретна потребителска заявка. Именно в този процес се намесва SEO стратегията, която има за цел да подпомогне фирмите да адаптират сайтовете си, за да може те да станат харесвани от търсачките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове