Menu

Монетизиране на блог. Стъпки за печелене на пари от личен или професионален блог. Полезни съвети от експертите на Висео



Монетизиране на блог. Стъпки за печелене на пари от личен или професионален блог. Полезни съвети от експертите на Висео

Ако редовно следите W-SEO.com, то вече знаете, че сме подхванали темата МОНЕТИЗИРАНЕ НА САЙТ, както и, че специално за тези от Вас, които навсяка цена желаят да печелят от онлайн бизнес, предоставяме ценни, доказано работещи, актуални техники.

Днес Ви представяме статия, озаглавена „5 основни стратегии за монетизиране на сайт“. Статията е актуална, както за корпоративен сайт, така и за сайт тип личен, или фирмен блог.

Съдържание на статията

Популярен сайт – по-лесно монетизиране

Ако имате добре посещаван сайт, нещата са значително по-лесни.

Ако вашият сайт/  блог получава над 10 000 уникални посетители месечно, тогава да – сравнително лесно е да си осигурите приходи и да създадете хубав поток от приходи с него.

Истинското предизвикателство е да печелите пари от сайт, който генерира по-малко от 1000 посетители на ден.

Знаем, че повечето от читателите ни имат сайт, или поне блог, които попадат в тази категория. На срещи, нашите SEO експерти започват с един от въпросите, а именно: Колко уникални посещения прави Вашият сайт?

Отговорите не винаги са впечатляващи.

Точно както в живота, има различни етапи в жизнения цикъл на сайта. Не можете да сравните новия си сайт с този, който съществува от години.

Истината трябва да бъде казана: „Отнема време, за да се спечелят приходи от сайтове.“ 

Стратегия номер 1 – Интернет реклама

Интернет рекламите получават лоша репутация, но те са най-бързият начин за печелене на пари от сайтове и блогове. Можете да започнете да генерирате изненадващо значителен поток от пасивни доходи за относително малко време.

Публикуването на висококачествени интернет реклами става лесно с рекламни мрежи като GoogleAds, както и чрез официалната програма за рекламиране на WordPress.com – WordAds.

Тук е мястото да отбележим, че рекламната мрежа на Google е значително по-популярна у нас, в България.

Ако трябва да сме честни, почти няма популярен сайт, който да не ползва тази програма.

С други думи, ако сте собственик на сайт, и желаете пасивни доходи, то едно от решенията, които са най-лесни и удачни е именно да интегрирате код на Google Ads и да стартирате печалба от партньорската им програма.

Нещо важно. Внимателно прочетете политиката за ползване, тъй като има вероятност, ако нарушите правила, да бъдете отстранени от програмата.

Стратегия номер 2 – Монетизиране на сайт чрез директна продажба

Директната реклама означава, че можете да предложите на клиенти, които са от Вашият сектор, привлекателни банер позиции, рекламни статии, помествайки техни телефон за контакти, URL адрес, или споменаване на бранд.

Подобна стратегия е силна, когато вече имате развит сайт. Ако сайтът Ви тепърва „прохожда“, то стратегия номер 1 е по-удачна за Вас, поне на този етап.

Стратегия номер 3 – монетизиране на сайт, предлагайки спонсорирани публикации

Тъй като вашият сайт се разраства, можете да започнете да таксувате компании за писане на описание  за техните продукти / услуги във вашият сайт. Това е специфична форма на маркетинг на инфлуенсъри.И тук важи правилото, че това не е подходяща стратегия за осигуряване на приходи за собственици на нови сайтове, които тепърва започват. Със сигурност обаче си струва да се има предвид за в бъдеще, особено когато Вашият сайт придобие добри домейн параметри (предимно авторитет на домейна).

Когато мислим за маркетинг на инфлуенсъри, обикновено извикваме изображения на любимите си Instagrammers и Youtubers. Въпреки това маркетингът с влияние върху блогосферата е огромен. Над 63% от бизнеса, които вече използват този маркетингов метод, планират да увеличат разходите през тази година.

Нещо важно. Ако създавате страхотно съдържание, което демонстрира вашите писателски умения, можете да започнете да поканите копирайтъри, които да публикуват статии н свободна практика. За влиятелни лица и на свободна практика на пълно работно време тези възможности могат да бъдат изключително доходоносни, като някои фрийлансъри могат да печелят стотици левове на месец, пишейки във вашият сайт и намирайки Ви клиенти.


Подробности четете в сайта W-SEO.com













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове