Menu

Инвестиция в SEO оптимизация по време на инфлацияДнес почти всеки има собствен сайт. Някои от Вас имат бутици, предлагащи дрехи, други - просо блог. Много от Вас не си дават сметка, че чрез този сайт, чрез хобито си можете да припечелите внушителна сума! При това систематично.

SEO инвестиция в онлайн бизнес

Днес ще говорим за такова нещо като SEO инвестиция. Мечтата на всеки предприемач е непрекъснатият растеж на бизнеса. За съжаление това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Всъщност 20% от малките предприятия се провалят през първата година и само 30% от предприятията оцеляват след 10-годишния етап. Както разбирате, оцелява този, който би могъл да се състезава в тези трудни дни за бизнеса. За да бъдете първи в офлайн бизнеса, трябва постоянно да оптимизирате разходите, а за да сте първи в Google, трябва постоянно да инвестирате в SEO оптимизация.

Как правилно да инвестирате в SEO за максимална възвръщаемост на инвестициите?

SEO е ключов компонент от стратегията за растеж на продажбите за привличане на нови клиенти. Целта е всеки месец да се привлича постоянен и целенасочен поток от нови бизнес възможности. Ако предприемач успее да максимизира възвръщаемостта на инвестициите (ROI) на своята SEO инвестиция, тогава той може да продължи да инвестира, за да генерира допълнителен растеж на печалбата за своята компания.

Редовен месечен трафик

Редовният месечен трафик е стабилен и постоянен. Всеки ден, седмица, месец и година можете да разчитате на надежден трафик и нови продажби. Това може да включва както условни, така и целеви перспективи. Този тип трафик е предвидим и по-лесен за мащабиране, което се счита за едно от предимствата на SEO.

Редовният месечен трафик е основният двигател на най-значимите показатели в бизнеса.

Ако сайтът получава достатъчен брой нови посетители дневно, тогава ще има нови устойчиви еднократни продажби.

Кога можем да очакваме провал?

Има значителен потенциал за възвръщаемост на инвестициите в SEO. Това обаче не означава, че всичко е толкова просто със СЕО оптимизацията. Един начинаещ може да си помисли: „Ако искам да разширя бизнеса си, трябва да увелича трафика и за да увелича посетителите, ще „оптимизирам“ сайта за SEO.“ За съжаление това мислене е много далеч от истината. Може да се нарече "фатално предположение".

Всеки, който се занимава с SEO от дълго време, знае в какво се състои тази работа.

Защо SEO е толкова трудно
1. Алгоритъм на Google
Никога няма да погледнем „под капака“ на алгоритъма на Google. Най-доброто приближение, което може да се направи в неговата посока, е да се търсят корелации и да се опитат други сложни начини за анализирането им.

Black hat SEO се използва за нелегални опити за повишаване на класирането на сайта, така че алгоритмите на търсачките непрекъснато се развиват, за да се борят с тази манипулативна тактика.

2. Има над 200+ индикатора за класиране
Ако има над 200 фактора за класиране, върху кои от тях трябва да се съсредоточите?

Като се има предвид толкова много фактори, които определят класирането на сайта, е невъзможно да се обърне внимание на всички от тях.

3. Това, което работи днес, може да не работи утре
Алгоритъмът на Google непрекъснато се развива, което означава, че оптимизацията на уебсайта трябва да бъде непрекъсната.

4. Измерването на ROI за SEO е трудно
Тъй като пътуването на клиента е нелинейно, не е възможно да се стесни клиентското пътуване или покупките до един канал. Събирането на омниканални данни ви позволява да видите, че инвестициите в SEO са част от по-холистичен маркетингов проект.

5. Експериментите имат дълъг жизнен цикъл
Ако отделно тествате целева страница, която се посещава от 1000 посетители седмично, можете бързо да видите какво точно влияе на резултата. Въпреки това, SEO инициативите отнемат време за планиране, изпълнение и измерване. Цикълът на тестване, измерване и повторение е бавен поради присъщия дългосрочен характер на SEO.

6. Почти невъзможно да се изолират променливи
Обикновено SEO оптимизаторите реализират няколко инициативи едновременно. Това затруднява изолирането на променливата или фактора, който може да е довел до повишаване на класирането или трафика. В научна лаборатория можете да изолирате променливи една по една и да ги сравните с контролна група. В случай на SEO обаче няма контролирани среди, с които да се работи.

7. SEO е игра с нулева сума
За всички „печеливши“ ключови думи, които вашият бизнес може да използва, може да има само един резултат от търсене на позиция 1 и един резултат от търсене на позиция 2. Ако обаче конкурент спечели първата позиция, тогава вие губите.


Къде трябва да насочите усилията си, когато популяризирате бизнеса си?


Отговорите вижте тук!

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове