Menu

Някои от често допусканите SEO грешки



7 SEO грешки, които дори професионалистите допускат понякога

Когато опитен SEO  експерт заработи  на автопилот, важни детайли могат да бъдат пренебрегвани, което може да доведе   до случайни проблеми и грешки при оптимизацията. Освен това алгоритмите на Google непрекъснато се променят, така че винаги трябва да държите пръста си на пулса, дори ако имате обширни познания в SEO. Какви грешки най-често допускат специалистите по оптимизация – научете от статия настоящата статия...

1. Лоша структура на вътрешните връзки

Сайтът се развива от дълъг период от време и през цялото това време ще трябва да се сблъскате с различни грешки във вътрешните връзки: от създаване на масивно дублирано съдържание до 404 грешки.

Смятаме, че уеб администраторите често пренебрегват вътрешните структури на връзките , които са ценни за UX и SEO стратегията .

Вътрешните връзки предоставят 5 предимства за вашия  сайт:

  • Предоставете на посетителите допълнителна информация за преглед или интерактивни материали на сайта.
  • Категорична организация на страниците по анкър (anchor) текст.
  • Осигуряват  ясни пътища към страниците за реализация.
  • Разширяват правомощията на скрити страници.
  • Обозначават страници, важни за роботите на търсачките.

Повторното изпращане на вашата XML карта на сайта на търсачките е начин да им предоставите възможността да обхождат несвързани страници.

Използвайте маркера noindex и файла robots.txt внимателно, за да не блокирате случайно важни страници.

Страницата не трябва да е на повече от две щраквания от целевата или главната страница.
Преструктурирайте сайта си въз основа на текущи проучвания на ключови думи, за да започнете да организирате страниците си по съдържание, тема и тематичен клъстер.

2. Работи редовно с Google Analytics

Одитът разкрива технически грешки в back-end, които трябва да поправите сами, докато Google Analytics е по-фокусиран върху аудиторията и изучаването на данните, представени в програмата.

Увеличава ли се степента на отпадане на страниците? Разгледайте GA, за да разберете. Трафикът от един канал непрекъснато намалява ли с времето? Проверете ресурсите си, за да поправите това.

Дори ако данните и числата ви плашат, Google Analytics ги представя в лесна за разбиране форма, така че дори начинаещ да може да разбере какво се случва.

Инсталирането на проследяващ код на Google Analytics и игнорирането му е грешен подход. Знам, че отнема време и усилия, за да направите тези проверки, но ще научите много за взаимодействието на потребителите със сайта и това ще ви помогне да намерите и коригирате грешки.

3. Публикувайте съдържание, което няма да бъде свързано

Качеството и количеството на уникалните домейни, свързващи към дадена страница, е един от важните фактори за класиране на Google. Можете да получите тези връзки, като публикувате висококачествено съдържание, към което хората сами да пожелаят да линкнат, да цитират, да свържат.

Не губете много време за създаване на стотици публикации за външни сайтове. Инвестирането в съдържание, което може да получи всички тези връзки чрез използването на материала и пълното разкриване на темата, е най-сигурната стратегия. Не публикувайте един и същи тип съдържание, нека са налични различни форми на съдържание, било то интерактивна викторина, инфографика или  потребителско ръководство.

4. Оптимизация с неподходящи ключови думи

Когато създавате огромно количество съдържание, ще отделите много време и усилия. Проблемът обаче е, че подобно съдържание е безполезно от гледна точка на привличането на поток от посетители към сайта. Посетителите прекарват малко време на страницата  и в резултат на това не стават купувачи. Това може да се дължи на факта, че оптимизирате за грешни ключови думи.

Разбира се, дългите ключови думи и фрази са важни за информационните заявки, но понякога SEO специалистите допускат следните грешки:

  • Те не разпределят обемите на търсене и конкуренцията по географски признак.
  • Те използват обемни фрази, които не могат да бъдат преобразувани.
  • Те се опитват да вмъкнат неудобни фрази в текста в оригиналната версия.
  • Игнорират Google – Реклами и CTR.
  • Задават целеви ключови думи към неподходящо съдържание.
  • Те избират ключови думи, които са напълно ирелевантни за целевата аудитория.

Попитайте клиентите си какви заявки въвеждат в лентата за търсене, за да опишат съставките на вашата ниша. Това ще бъде добър съвет за разделяне на списъка с ключови думи, за да можете да го направите по-подходящ за вашата целева аудитория.

Използвайте думите на инструмента за ключови думи, например, планировщика ключови думи на Google и генератора на ключови думи Semrush, за да търсите подходящи ключове.

Не забравяйте за оптимизирането на материалите както за информационни заявки за търсене, така и за търговски такива.

5. Игнорира се SEO за локалното търсене

Местното SEO е силно насочено и се развива много добре. Статистиката е както следва:

  • 76% от търсенията от телефони водят до посещение в магазина в същия ден.
  • 50% от местните потребителски заявки от смартфони са свързани с информация за местни компании.

Затова препоръчваме да сегментирате ключови думи по геолокация. Предоставяте ли услуги в определени населени места? След това не забравяйте да добавите имена на градове до целевите ключове към текстовете.

6. Игнориране на техническото SEO

И накрая, не бива да забравяте и за най-малките технически подробности за SEO оптимизация.
Имате ли страници, които не могат да бъдат обхождани? Счупени вътрешни изображения или неактивни елементи? Поече от сто временни пренасочвания? Какво ще кажете за изгубени страници, страници без вътрешни връзки или повредени външни линкове? Това са всички проблеми, които влияят негативно върху обхождането на вашия сайт и увеличават бюджета ви за обхождане.

Какъв  е изводът? Тези проблеми ще попречат на аудиторията ви да ви намери. Използвайте инструменти като Semrush или Screaming Frog, за да откриете и коригирате грешки, преди да причинят сериозно  сътресение, както и да повлияят негатино на Вашето класиране в Google. Проверявайте отново за технически проблеми веднъж месечно, за да сте в течение със случващото се.

7. Одит на сайта не се извършва редовно

Отказът от оптимизиране на сайта и коригиране на грешки, които възникват с времето, е една от най-честите допускани грешки.

Одитът е особено необходим след миграция на сайт или внедряване на нови инструменти или плъгини.

Типичните технически грешки, които възникват с течение на времето, включват:

  • Съдържание, което се повтаря.
  • Връзки, които не работят.
  • Сайтът се зарежда бавно поради големи изображения или неправилно внедряване на JavaScript.
  • Мета таговете не са оптимизирани.

Поправете всички грешки в параметрите на URL адреса, както и дублиращото се съдържание на бисквитки, като вмъкнете канонични знаци в оригиналните страници. Това ще позволи на всички сигнали от дублиращи се страници да насочват към оригиналната страница.

Неработещите връзки ще се появят така или иначе, когато местите съдържание из сайта, така че трябва да вмъкнете 301 пренасочване към подходящата страница за всяко съдържание, което премахвате.

Разрешаване на 302 пренасочвания – това е важно, тъй като те служат само като временно пренасочване.

Одитът на сайта е от първостепенно значение за мобилното търсене. Въпросът е, че наличието на отзивчив уеб дизайн или AMP не е достатъчно. Можете да направите своя дизайн отзивчив по следния начин: минимизирайте CSS и JS във вашия мобилен дизайн и изображение.

Имайте предвид, че много индустрии са в постоянен поток – появяват се иновации, а някои услуги стават остарели с времето.


Нашият съвет...  Обръщайте редовно внимание на проучването на аудиторията и ключовите думи. По този начин можете да останете актуални и да намерите нови възможности за мащабиране.

Заключение

Важно е да кажем, за финал, че трябва да имате работещи  вътрешни и външни  препратки, качество на съдържанието, което да отговаря на потребителските заявки, както и уместност на ключовите думи, локално и техническо SEO, одит на сайтове и детайлно анализиране на данни от Google Analytics.

Когато се погрижите за състоянието на сайтовете, които са Ви поверени, тогава ще видите, че той ще започне стренглаво да повишава позициите си.

Анализирайки грешките, които се допускат, можете да подобрите качеството на сайта, а това да доведе до много нови посетители!

 Източник: https://w-seo.com


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове