Menu

WPBakery или Elementor Page Builder?

Сравнение между WPBakery и Elementor Page Builder

 

WPBakery и Elementor са две от най-популярните добавки за създаване на страници за WordPress. Тези плъгини ще ви помогнат да премахнете скучния редактор на публикации в WordPress с конструктор на страници с плъзгане и пускане. Докато ядрото на WordPress се предлага с редактор на блокове на Gutenberg, все още е дълъг пътя за Гутенберг да навакса с тези плъгини за създаване на страници. Ако търсите добър плъгин за създаване на страници, ето сравнение между WPBakery и Elementor, за да можете да сравните неговите характеристики и да прецените кой модул да ползвате занапред.

WPBakery VS Elementor Page Builder

WPBakery Page Builder е пълноценен първокласен плъгин, който трябва да закупите от Codecanyon. Няма безплатна версия за този плъгин в хранилището на WordPress. От 2011 г. насам той генерира над 380 000 продажби в Codecanyon, което е доказателство за неговата популярност. Въпреки това, има много объркване относно имената Visual Composer и WPBakery Page Builder. Първоначално разработчикът предлага плъгин в Codecanyon, наречен Visual Composer, след което е променен на WPBakery Page Builder. Въпреки това URL адресът на елемента Codecanyon все още казва, че това е Visual Composer Page Builder за WordPress.

Сега, когато можете да намерите Visual Composer като самостоятелен плъгин за създаване на сайтове, предлаган на друг уебсайт. За съжаление, разработчиците следват този трик, за да използват популярността на името на плъгина, като същевременно избягват комисионната, плащана от пазара на Codecanyon (Envato).

За разлика от тях, Elementor се предлага като безплатен плъгин и можете да го инсталирате чрез хранилището на WordPress направо от административния панел. Можете да надстроите до премиум версията, като закупите лиценз от уебсайта на разработчика.

 

Популярност на приставките

Освен силната функционалност, тези плъгини имат и друга причина, поради която са станали много популярни. Много разработчици на теми предлагат конструктора на страници WPBakery и Elementor като плъгин в комплект с техните теми. Например, темата Generatepress предлага предварително дефинирани шаблони на Elementor, докато темата Highend изисква приставката за създаване на страници WPBakery да работи. Това прави един от плъгините неразделна част от темата и задължителен за сайта. Освен това има безплатни и първокласни добавки за този плъгин за добавяне на допълнителни елементи.

Имайте предвид обаче, че комбинираната версия на WPBakery и Elementor ще има различни функции от независимата версия. С WPBakery няма да имате много функции като библиотеката за шаблони, а Elementor използва безплатната версия. И в двата случая трябва да закупите професионалната версия, за да получите всички функции. Така че не попадайте в капана да купувате свързани теми, които предлагат безплатни плъгини за създаване на страници.

 

Основни характеристики  на добавките

И двата плъгина предлагат няколко елемента, които можете да плъзнете и пуснете, за да създадете красиви оформления на страници. По-долу са важните функции, които ще получите:

Характеристики на WPBakery Page Builder:
Frontend и backend редактор
50+ елемента с плъзгане и пускане
Mesh Builder
Картограф на кратки кодове
100+ предварително зададени шаблона
Безплатни и премиум артикули на трети страни
Характеристики на Elementor Page Builder (Pro версия):
50+ джаджи
Библиотека с шаблони с над 300 професионални шаблона
Истински редактор за плъзгане и пускане
Изскачащи прозорци, теми и WooCommerce Builder
Можете да разгледате всички функции на WPBakery и Elementor на техните официални сайтове.

 

ФункцииWPBakeryElementor
Бесплатная версияНеДа
Метод на ценообразуванеЕднократногодишен абонамент
Цена за един сайт$64$49
Други лицензиНе99 долларов за 3 сайта и 199 долларов за 1 тысячу сайтов
Поддръжка 1 год
ОбновленияПродолжительность жизни1 год

Според нас и двата плъгина се предлагат в по-висок ценови диапазон. Можете да закупите професионалните версии само ако планирате да използвате плъгина на вашия сайт за създаване на голям брой страници. В противен случай можете да използвате безплатната версия на Elementor, за да създадете само няколко страници.

 

Интерфейс за създаване на страници

Въпреки че и двата плъгина са предназначени за създаване на страници, интерфейсите са напълно различни. WPBakery предлага вътрешни и външни редактори, където можете да вмъквате елементи. Въпреки това, Elementor предлага истински редактор за плъзгане и пускане като Weebly. След тестване открихме, че конструкторът на уебсайтове на Visual Composer (от същия екип на WPBakery) предлага подобни функции като Elementor. Според нас това е пълно объркване за потребителите и лоша бизнес практика. В крайна сметка продуктът се откроява, а не името.

Скорост на редакторите

За съжаление, плъгините за създаване на страници изискват големи сървърни ресурси с надеждна интернет връзка. Редакторите на WPBakery и Elementor се зареждат много време. Освен това редакторите няма да се заредят, ако имате лоша интернет връзка. Някои хостинг среди не позволяват редактори, които нарушават техните условия за използване и натоварват сървърите прекалено много.

 

Налични артикули

И в двата плъгина са налични два типа елементи:

Плъгинът включва около 50 безплатни елемента.
Допълнителни джаджи на трети страни от разработчиците на теми и плъгини
Освен това можете да получите допълнителни елементи с Elementor pro версията. По-долу са дадени някои елементи или блокове, които можете да получите с тези плъгини, които не са налични в ядрото на WordPress:

  • Ленти за напреднали
  • Вертикални и хоризонтални раздели
  • Акордеон
  • Спойлер
  • Рейтинг със звезди (без елементарни)
  • Оценка на клиентите (Elementor pro)
  • Призив за действие

Готови шаблони и визуални блокове

Крайната характеристика на плъгина за създаване на страници е възможността за създаване на шаблони за многократна употреба. Въпреки това, самостоятелното създаване на шаблони за нови потребители не е лесна задача. За да избегнете неприятностите, и двата плъгина предлагат готови шаблони.

 

Последни думи

След като започнахме да пишем това сравнение, смятахме, че сравнението трябва да се направи с Visual Composer Website Builder и Elementor Page Builder и с WPBakery Page Builder. Въпреки това, WPBakery и Elementor са плъгини за изграждане на страници, които си струва да се сравняват. Тъй като използваме и двата плъгина на различни сайтове, препоръчваме Elementor, особено ако сте нов в WordPress.

Предупреждение: Плъгините за създаване на страници като WPBakery ще генерират кратки кодове за всеки елемент, който използвате във вашето оформление. Ще бъде истински проблем да премахнете тези къси кодове, когато деактивирате плъгина и не искате да го използвате повече. Следователно, използвайте конструктора на страници само за създаване на страници, а не за всички публикации в блога. Докато плъгините като Elementor не добавят къси кодове, деактивирането на плъгин все още ще повлияе на оформлението на страницата.

Изтоник: Viseo

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове