Menu

Как да изберем коктейлна рокля


В гардероба на всяка жена специално място заемат дрехите за определени събития. Въпреки по-редките случаи да се покажат в тях, те трябва да бъдат избрани много внимателно, като се вземат предвид особеностите на фигурата и най-новите модни тенденции.

Ако все още сте объркани какво е коктейлна рокля и как се различава от красивия, но все пак ежедневен вариант, чуйте няколко съвета.

 

избор на коктейлна рокля

Изборът на тоалет винаги започва с въпроса - за какъв повод е предназначен? Коктейлната рокля се отнася до гардероба за парти и полуофициална среща, която в много случаи може да се нарече събитие под формата на облекло "черна вратовръзка".

Тази форма се различава от по-официалната „бяла вратовръзка“ по това, че роклята за последната е с дълга дължина, по-голи ръце, рамене и гръб и е ушита от най-скъпите материали от коприна, сатен, кадифе. Счита се за подходящо да се носи такава рокля след 20 часа вечерта, преди гала вечерята.

Коктейлните рокли преди няколко десетилетия се смятаха за дневно облекло или облекло за късния следобед (много след обяд). Времената обаче се промениха и сега "коктейлът" може да се провежда вечер и през нощта.

Предимството на коктейлните вечерни рокли е, че са демократични и удобни, не ограничават движенията, може да се танцува с тях, да се движите лесно и да стоите, без да се страхувате, че ще изглеждате нелепо. Така ще изглеждате небрежно и в същото време ще блестете с красота.

Видове коктейлни рокли:

"Балерина" - по-скоро вечерна версия, дължина до глезена. Изисква придружаващият мъж да облече най-елегантния си костюм;

чаена дължина - полата завършва на 5-10 см от глезена, класика на женския гардероб, любима на кралските семейства в Европа. За съжаление, малко хора я предпочитат, тъй като тя силно натежава в долната част на фигурата;

къса коктейлна рокля - до средата на бедрото или до коляното, понякога с цепка. Най-популярният тип, в зависимост от стила, е подходящ за всички възрастови групи и конфигурации;

мини-коктейл - за смели модници и собственици на перфектни крака. Най-демократичният стил, подходящ за парти в нощен клуб. Спътникът на момичето може да си позволи да бъде без сако.

Как да носите коктейлна рокля

Ако имате вроден вкус, сетивата ви ще ви кажат, че някои модели не изискват никакво специално приложение, като много пайети, мъниста, ярка апликация.

Когато тоалетът ви е умерен, можете спокойно да го допълните с няколко бижута, забележима дамска чанта и дори шапка.

Особено внимателно изберете аксесоарите за дрехи със сложна кройка - многобройни гънки, контрастни вложки.

За какво да помислите към коктейлна рокля

Когато избирате аксесоари за коктейлна рокля, следвайте комбинацията:

модели и бижута по размер;

златна рокля със злато, сребърна - със сребро и др .;

масивни бижута с текстура на плат;

размера на чантата с дължината на роклята (колкото е по-къса, толкова по-малка е чантата).

Ръкавиците се носят само с вечерни рокли. Шапката не трябва да е ежедневна, по-добре е да я направите част от прическата.

Очила или слънчеви очила почти никога не се носят с коктейлна рокля. Но можете спокойно да украсите косата, колана или гривната си с голямо свежо цвете.

Има редица специални правила за черна коктейлна рокля. Тъй като малката черна рокля почти не се нуждае от бижута, най-много, което можете да добавите към такова облекло, е низ от естествени перли или скромни обеци с класическа форма, изработени от бижутерски метали.

В ръцете трябва да има клъч или плик без каишка, с къси дръжки в дланта или без тях.

Коктейлните рокли в големи размери се комбинират най-добре с големи бижута и видни аксесоари: златна чанта, колан с ярък принт, необичайни обувки на висок ток.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове