Menu

Как да изберем детски тротинетка



В детството детето се опитва да се вози на различни транспортни средства. Искам да опита и да изследва нещо ново. Тротинетката не е изключение. Всяко дете с удоволствие пробва това превозно средство. Тротинетката ви позволява не само да се движите по улицата, но също така е симулатор, който ви позволява да укрепите мускулите, както и да развиете координацията. Изборът е сериозно повлиян от възрастта на детето – важно е да се обърне внимание на това при избора на правилния модел. Освен това има и други точки, които трябва да обърнете внимание при избора на превозно средство:

 

  - брой колела;

  - материалът, от който са направени колелата;

  - рамка на устройството;

  - платформа;

  - волан;

  -  спирачки.

  - брой колела

 

Всичко зависи от възрастта на детето, както и от физическата годност:

 

  - 1-2 години. На тази възраст е най-добре детето да избере устройства с 4 колела;

- 3-5 години. Децата вече са много по-стабилни, което означава, че могат да карат скутери с три колела;

- От 5 години и повече. На тази възраст децата се интересуват повече от модели с две колела. Такива скутери могат да пътуват с доста висока скорост. Освен това те развиват такава скорост за кратък период от време.

 

 Материал на колелото

 

В съвременния свят колелата на детските тротинетки могат да бъдат направени от различни синтетични материали. Най-често те са изработени от следните материали:

 

- полиуретан;

- каучук, гума;

- пластмасов.

 

Най-евтиният модел ще излезе с пластмасови колела. Това е чудесен вариант, ако купувате устройства за детето си за първи път. Ако говорим за полиуретан, тогава колелата, изработени от този материал, най-често се монтират на скутери. Тези колела са идеални за нашите не особено добри пътища. Гумените колела осигуряват отлична амортизация. Тези колела обаче трябва да се надуват често. Освен това са много капризни към пътните платна. За дете е най-добре да изберете тротинетка с колела със средна твърдост.

 

Рамка

 

За най-малките деца най-подходяща е пластмасова рамка. Такава рамка няма да издържи на големи натоварвания и също така не е особено издръжлива. За по-големите деца е най-добре да изберете тротинетки, които имат рамка от алуминий и стомана или фибростъкло. Такива детски скутери се характеризират с висока устойчивост на износване, както и с ниско тегло. Те обаче са доста скъпи. Най-добре е да се даде предпочитание на модели, които имат сгъваем механизъм. Така ще можете да транспортирате превозното средство в колата си. Освен това можете да съхранявате скутера навсякъде.

 

Платформа

 

Ако искате да закупите превозно средство за  малко дете, тогава модел с широка палуба е най-подходящ. Можете да поставите два крака на платформата. Такъв модел ще бъде приемлив за дете, което се опитва да кара тротинетка за първи път. То ще може да овладее уменията за управление на детска тротинетка. Широката платформа обаче има недостатък. Такова устройство е по-трудно за управление. Ако детето ви иска да изпълнява различни трикове и остри маневри, тогава трябва да дадете предпочитание на модели с тясна платформа. Такива превозни средства могат да набират скорост по-бързо и също така имат отлична маневреност.

 

Волан

 

Най-добре е да се даде предпочитание на скутер, при който кормилото може да се регулира по височина. Все пак децата растат бързо. Можете просто да натиснете волана. Много модели имат гумирани дръжки. Такива дръжки гарантират, че ръката на детето няма да се плъзга. Можете да правите завои без особени усилия.

 

 Спирачки

 Като правило спирачката на детски скутер е разположена на задното колело. Можете да спирате, като просто натиснете крака си върху спирачката. Предна ръчна спирачка обаче няма да е излишна. За много малки деца е най-добре да се даде предпочитание на ръчната спирачка. Такива модели са много по-лесни и по-удобни за използване. Сега знаете кой тротинетката да изберете за вашето дете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове