Menu

Как да изберем лампа в коридора или коридора?

 

С помощта на няколко подобни източника на светлина можете да постигнете различни ефекти. Например, в много малка стая аплици с прозрачен или полупрозрачен абажур могат да действат като дифузно основно осветление. Моделите с абажур, затворен от няколко страни, който създава насочена светлина, ще помогнат за визуално повдигане или спускане на тавана (за това те са насочени съответно нагоре или надолу). Плюс това аплиците могат да бъдат декорация: самостоятелно или по двойки, например с ламинат на стената.

 Висококачествени аплици в коридора: Разнообразието от "декоративна" светлина за коридори и коридори днес е просто невероятно! На първо място, това са всички видове лед ленти, които се поставят по периметъра на тавана или пода, за осветяване на отворени ниши и рафтове и др. Също така, декоративното осветление включва специални петна и аплици, предназначени за инсталиране над картини или огледала. Не трябва да забравяме за "звездното небе" с нишки от оптични влакна - това ще преобрази всяка стая. А красива подова лампа може да се появи и като стилна декорация на коридора. Основното нещо: чувство за пропорция (няколко такива решения са достатъчни) и правилната комбинация от цветове.

 

Оптимално декоративно осветление в антрета и коридори: Различни опции за осветление на коридора

 

След като се справихме с видовете лампи, можем да продължим да разглеждаме редица типични ситуации на интериорен дизайн, тъй като е невъзможно да изберете осветление в коридора, без да сте обвързани с конкретен обект.

 

 Лампи за малък коридор

 

Оптималното решение за таван за къщи са точковите източници на светлина: ако са правилно поставени, те ще направят стая с няколко метра визуално по-голяма. Можете да добавите и LED лента към тях: най-добре, близо до огледало, което също ще помогне за разширяване на пространството. И също така не забравяйте: в тесен коридор съществува висок риск от попадане на мръсотия и пръски от чадъри и дрехи върху осветителното оборудване. Ето защо, както при избора на осветление за баня, обърнете внимание на степента на защита на телата - за по-голяма безопасност.

 

Зонално осветление на антре, огледало или килер в коридора

 Поради размера и спецификата на използване на този тип помещения, зонирането с помощта на светлина не е толкова актуално, колкото при лампите в кухнята или например в детската стая. Но това не означава, че такъв подход трябва да бъде напълно изоставен. Например, инсталирането на растерни модели над входа ще осигури висококачествено осветление за тази част от коридора. Аплика до огледалото ще ви помогне да подчертаете най-важното при оценката на вашия външен вид. Що се отнася до шкафовете, те могат да бъдат осветени с лента - както отвън, така и отвътре.

 

Светлина в коридора с опънати тавани

 

Осветлението за опънати тавани може да бъде от всякакъв формат - това е лесно да се види на тази връзка, която говори за полилеи, точкови модели и LED осветление. Как да изберем лампа в коридора и коридора е най-добре в този случай? Помислете за две точки. Първо: безопасност - за да не разваляте тъканта или таванния филм с прегряване или избледняване. Второ: методът на закрепване и точността на местоположението - малко вероятно е по-късно да се промени местоположението на източника на светлина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове