Menu

Съвети при избор на подова настилка за дома


Изборът на подова настилка за дома е предизвикателство от гледна точка на  разходите за материали, времето, което е необходимо за слагане и поддръжката. Стаите в дома ви могат да бъдат от няколко различни подови настилки и трябва да помислите как ще можете да ги поддържате.

Днес има разнообразие от видове настилки, с които бихте могли да декорирате наличните стаи в жилището. Когато избирате подова настилка, обърнете внимание най-напред на качеството. И преди да се монтира новата, трябва да се изкърти старата настилка. За тази цел можете да потърсите услугите на професионална фирма, която предлага услуга кърти чисти и извозва. И след почистения терен можете да започнете с монтирането на избраната от вас настилка.

Предлагаме ви няколко варианта: Винилът е най-добрият избор за кухни и перални помещения, той лесно се почиства. Композитната дървесина и твърдата дървесина са подходящи за всяка стая от вашия дом, където няма наличие на влага. Композитната дървесина се надува лесно при разлети течности и трябва бързо да се подсуши, а твърдата дървесина е по-издръжлива, но забележите ли драскотини е необходимо да се изшлайфа, за да възстановите блясъка. Към дървените настилки се отнасят и дюшеме, паркет, ламинат. Ламинат е широко разпространен, той е сред най – успешната имитация на дърво и предлага огромно разнообразие от шарки и нюанси, почиства се лесно. Камъкът е подова настилка, подходяща за елегантна кухня – трапезария. Той е устойчив на влага и замърсявания, най – често се правят от мрамор, травертин, гранит. Килим и мокет са подходящи за спалня и хол, износват се бързо, ако имате малки деца и домашни любимци. Плочките като мрамор, теракот, гранитогрес са едни от най-издръжливите подови настилки, подходящи за бани, тоалетни, кухненски помещения. Корковите настилки набират голяма популярност напоследък. Те са влагоустойчиви и шумоизолиращи, подходящи за кухненски и санитарни помещения. Много е важно подовата настилка в банята да е водоустойчива, да издържа на резки климатични промени и да е с покритие или механизъм, който да предпазва от подхлъзване. За коридорът можете да изберете висококачествени плочки, за да го почиствате по-лесно.

Съвременният пазар ни предлага хиляди възможности да осъществим дори и най-смелите си идеи с лекота, за да създадем визия и уют на дома. Обърнете се към професионална компания за къртене и извозване на строителни отпадъци , когато решите да смените подовите настилки във вашия дом. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове