Menu

Тинктури за прочистване на кръвта, кръвоносните съдове и сърцето

Запушването на кръвоносните съдове е остър проблем за цялото човечество. Ако не започнете своевременно лечение, не можете да избегнете много здравословни проблеми.За да направите това, кръвта на сърцето и кръвоносните съдове се почистват. Това е ключът към дълголетието и здравето. Чистите, еластични и здрави съдове са гаранция за пълното функциониране на кръвоносната и сърдечно-съдовата система, качествена профилактика на хипертония, атеросклероза и инсулт.

Целта на използването на народни средства за почистване

С възрастта в човешкото тяло настъпват промени: силата и еластичността на кръвоносните съдове се нарушават и тяхната пълна проходимост значително намалява. Основната причина за такива процеси е, че луменът намалява, стените се деформират на фона на отлагането на соли, отпадъци и холестерол.

Задължително е да се подложите на общ кръвен тест, който ще ви помогне да определите нивото на холестерола. От особена опасност е превишаването на показателите на това вещество, което има ниска плътност. Той причинява запушване на кръвоносните съдове, тъй като се образуват плаки. Това провокира нарушения на кръвообращението, което води до инфаркт и инсулт.

Правилното почистване на сърдечните съдове ще помогне за поддържане на нивата на холестерола в нормални граници. Това е много отговорен процес, който няма да даде положителен резултат, ако цялото тяло е замърсено.

Както показва многогодишната практика, най-ефективните средства за почистване на кръвоносните съдове са укрепващи билки и тинктури, смес от сушени плодове и ядки и не можете без някои фармацевтични лекарства. Ето защо, преди да научите как да почиствате кръвоносните съдове на сърцето, е необходимо да извършите подобна манипулация с червата, бъбреците и черния дроб.

Кога е необходимо да се почистват кръвоносните съдове у дома?

Прочистването и укрепването на сърцето с народни средства се извършва след задължителна консултация с лекуващия лекар.

Важно!

Процесът на прочистване на сърцето и кръвоносните съдове може да се извърши без лекарства. Народните средства са идеални за това: отвари и тинктури, правилно и здравословно хранене, сокотерапия.

Как разбирате, че трябва да пречистите собственото си тяло? За да избегнете всякакви трудности, трябва да се запознаете с основните признаци на зашлаковано тяло, задръстено с холестеролни плаки и соли.

 

Опасни симптоми:

често главоболие;

световъртеж;

умора и слабост;

високо кръвно налягане;

безсъние;

появяват се проблеми с паметта;

агресивност, избухливост, раздразнителност;

намалява остротата на слуха, зрението и концентрацията.

Ефект от почистването на кръвта и кръвоносните съдове:

благосъстоянието се подобрява;

нивата на кръвното налягане се нормализират;

тонусът и работоспособността на тялото се повишават;

главоболието изчезва;

премахване на плаката и лошия холестерол.

 

Знаейки как можете да укрепите сърдечно-съдовата система с помощта на народни средства, можете да забравите за скъпите лекарства.

Традиционни техники за почистване

Най-ефективните средства са лечебните билки и растения, но те трябва да се използват правилно. Предложените методи на лечение се използват за качествено прочистване на бъбреците, черния дроб, стомашно-чревния тракт, кръвта и сърдечно-съдовата система.

Рецепти

Вземете по една чаена лъжичка от следните съставки: безсмъртниче, лайка, брезови пъпки и бял равнец. Да се ​​разбъркат старателно. Вземете една супена лъжица от сместа и я запарете в 500 милилитра вряща вода. Извършете манипулацията вечер. Оставя се за двадесет минути, след което се прецежда през кърпа и се изстисква. Вземете 200 мл отвара, разтворете в нея 1 чаена лъжичка мед. Пийте преди лягане. Останалият бульон се залива с гореща вода и се поставя на парна баня. На сутринта разтворете мед и изпийте половин час преди хранене. След пет години повторете почистването.

Стара и ефективна рецепта. Вземете следните лечебни билки в равни пропорции: motherwort, сушена трева и ливадна сладка, шипка (плодове). От готовата смес ще ви трябват 2 супени лъжици, които се запарват в 500 мл вряща вода. Настоявайте за няколко часа в термос. Пийте 60 ml три пъти на ден в продължение на два месеца.

Смес от тинктури, приготвени от японска софора (цветя), ще ви помогне да се справите с холестеролните плаки. Ще ви трябват 50 грама от това растение и 500 мл водка. Тинктурата се приготвя в продължение на тридесет дни на тъмно място. Начин на употреба: три пъти дневно по 1 чаена лъжичка след хранене. Продължителността на терапевтичния курс е един месец.

Тинктура с цветя от габър. Вземете 1 с.л. лъжица сухи суровини, след това се изсипва в 250 милилитра вода. Оставете за час. Пие се по 100 милилитра три пъти на ден след хранене. Продължителността на терапията е 40 дни.

Ще ви трябват пет супени лъжици борови иглички, предварително нарязани, както и 2 супени лъжици. лъжици шипки (плодове) и люспи от лук. Запарете 700 мл вряла вода и гответе десет минути на слаб огън. Изсипете в термос за осем часа. Начин на употреба: Пийте един литър тинктура дневно. Курсът на лечение продължава един месец.

Ореховата тинктура идеално почиства. Вземете 1 чаша прегради (натрошени), налейте 500 мл водка. Покрийте с капак и оставете в хладилник за дванадесет дни. Приемайте по двадесет капки, предварително разредени с една супена лъжица вода. Почистването продължава две седмици три пъти на ден.

Необичайно проста, но ефективна рецепта за алтернативна медицина служи като троен удар срещу лошия холестерол. Продукти: 10 глави чесън, 1 литър натурален мед, 10 средно големи лимона. На първо място, трябва да обработите чесъна и да го прекарате през месомелачка. Пригответе лимонов сок. Добавете към меда, оставете за 7 дни на тъмно място. Метод за почистване: вземете 4 ч.л. веднъж дневно. Готовата смес ще издържи два месеца.

Рецепта със сушени плодове и цитрусови плодове. Вземете съставките в равни пропорции: мед, стафиди, лимони и орехи, сушени кайсии. Лимоните се нарязват на парчета, смесват се с останалите съставки и се прекарват през месомелачка. Трябва да се съхранява в стъклен съд в хладилник. Приемайте по 1 супена лъжица дневно тридесет минути преди хранене. лъжица.

Интересно!

Стафидите са невероятно полезни за сърцето. Благодарение на неговите уникални свойства се нормализира функционирането на сърдечно-съдовата система. Стафидите могат да се използват за лечение и профилактика на сърдечни патологии, при вегетативно-съдова дистония. Тази съставка показва отлични резултати при почистване на атеросклеротични плаки.

Конският кестен е уважаван сред народните лечители. Ще ви трябват 50 грама от тази суровина и 0,5 литра етилов алкохол. Разбърква се и се оставя на тъмно за четиринадесет дни. Разклатете тинктурата всеки ден, след което прецедете. Продължителността на прочистващите дейности е един месец. Вземете четиридесет капки три пъти на ден.

 

Елексир на младостта. За да приготвите чудодейно лекарство, ще ви трябват следните съставки в равни количества: мед, лимонов сок, зехтин. Вземете една чаена лъжичка половин час преди закуска.

 

Лек с чесън. Обелете и нарежете на ситно 160 грама скилидки чесън, поставете в стъклен съд, добавете водка (150 ml). Покрийте с капак и оставете в хладилник за десет дни. След това можете да го изцедите с марля и да го оставите за още три дни. Тинктура от чесън за почистване на кръвта и кръвоносните съдове е готова за употреба. Приложение: двадесет капки половин час преди хранене в продължение на един месец, предварително разредени в 50 ml мляко. Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар, тъй като може да има противопоказания.

По този начин почистването на сърдечно-съдовата система и кръвта е важно, отговорно събитие. Ако се открият подозрителни симптоми, не трябва да отлагате посещението си в болницата. Навременната диагноза ще помогне за предотвратяване на много опасни патологии - инсулт, инфаркт. Като се има предвид важността на процедурата, не трябва да забравяме консултацията с лекар, така че самолечението да не доведе до влошаване на благосъстоянието.

 

 

 


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

SEO оптимизиране на сайтове